Az LGT 1992-es búcsúkoncertje nagy űrt hagyott az LGT rajongók körében, így 1993-ban 5 veszprémi zenész az országban elsőként elhatározta, hogy az LGT zenei örökségének továbbvitelére létrehoz egy kizárólag LGT számokat játszó együttest, az LGT Emlékzenekart. A hamarosan fúvós szekcióval is kiegészült zenekar közel harminc éves fennállása alatt mindig törekedett arra, hogy autentikus hangzással és a rock koncertek hangulatát megőrizve saját, ugyanakkor a közönség számára is ismerős, átélhető interpretációban szólaltassa meg a legkedveltebb LGT dalokat.

A zenekar hamar népszerű lett az országban, Budapest mellett szinte valamennyi nagyobb városban és számtalan kisebb településen fellépett Soprontól Berettyóújfaluig, Zalaegerszegtől Tokajig), és meghívást kapott az ország legnagyobb fesztiváljaira is (Sziget Fesztivál, VOLT, Utcazene Fesztivál, SZIN, Művészetek Völgye, Fesztiválkatlan). Ezek közül talán kiemelkedik a Stargarden, ahol a zenekar koncertjével párhuzamosan a Deep Purple lépett fel, illetve 2001-ben a Lokomotív GT hajógyári szigeti fesztivál, ahova a zenekart Somló Tamás hívta meg fellépésre.

2007-ben az LGT Emlékzenekar első helyezést ért el MRA „I. Tribute Band Tehetségkutató Verseny és Fesztiválon”.
A zenekarral az eredeti LGT két tagja, Somló Tamás a kezdetektől, később Karácsony János is fellépett több alkalommal (legutoljára 2021. augusztuságban a Szentendre Éjjel Nappal fesztiválon).

A hazai fellépések mellett az LGT Emlékzenekar felidézte az LGT zenéjét a Felvidéken, a Vajdaságban, illetve több alkalommal Erdélyben is (Félsziget Fesztivál, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Brassó).

Érdekes zenei kirándulás volt a zenekar számára, amikor 2009-ben a Pannon Várszínház „Miénk ez a cirkusz” címmel egy LGT számokon alapuló darabot mutatott be az együttes kíséretével, majd ennek sikerén felbuzdulva 2011-ben az Omega számokon alapuló Égi vándor következett.

A zenekar több átalakuláson ment át az évek során, azonban az az igény nem változott, hogy a közönség egy igazi LGT élménnyel távozzon a koncertjeinkről.